سبک زندگی

آیا از رازهای خرید کفش طبی مناسب خودتان آگاهی دارید؟

ممکن است شما جزو افرادی باشید که مشکلاتی در پای خود داشته باشید و به دنبال کفش طبی باشید و یا ممکن است تصمیم گرفته باشید برای پیشگیری از مشکلات احتمالی در آینده خواهان کفش های طبی باشید که هم تضمین کنید در آینده پای سالمی داشته باشید و دچار بیماری خاصی در پا نشوید.

همان طور که می دانید کفش هایی در بازار موجود هستند که باعث می شوندپا درد بگیرید و یا پای شما دچار آسیب بشود؛ اما اگر شما کفش مناسبی را برای خود انتخاب کرده باشید می توانید این مشکلات را برطرف کنید. خرید کفش طبی مناسب نکاتی دارد و نیاز است که برای خرید این کفش ها حتما به نکات آن توجه کنید.

به نظر شما چه نوع افرادی نیاز به کفش ها و صندل های طبی دارند؟

افرادی هستند که ناهنجاری  متحرک در کف پای خودشان دارند مثل صاف بودن کف پاها.

افرادی هم هستند که ناهنجاری های ثابتی در  پای خودشان دارند و به طور همیشگی مشکلاتی به مثابه خارپاشنه و ملتهب شدن کیسه زلالی زیرپاشنه دارند.

زنان باردار در طول دوران بارداری خود رفته رفته دچار افزایش وزن می شوند لذا بهتر است که به جای کفش های معمولی که هر کدام از آنها احتمال آسیب به خود فرد و یا جنین را دارند، این افراد از کفش های طبی مخصوص بارداری استفاده کنند.

کودک در سن 7 تا 12 سالگی نیز  بهتر است از کفش های طبی استفاده کنند چرا که کف پای آنها در حال رشد و فرم گرفتن است و می توان با استفاده از کف و صندل های طبی برای آنها باعث شد که از کف پای استاندارد در آسنده بهره مند شوند.

برخی افراد دچار مشکلات در پای خودشان هستند مثلا در پنجه و یا بدشکلی و ناهنجاری هایی در نقاط مختلف پا.

افرادی که ناهنجاری های مختلف در پا دارند و از الگوهای اشتباهی در راه رفتن پیروی می کنند نیاز است که برای ایستادن و پیاده روی از کفش های طبی استفاده کنن تا بتوانند شرایط مطلوبی داشته باشند.

سلامتی پا در گرو توجه به سلامت پا

همانطور که می دانید پا یکی از مهمترین اعضای بدن و تکیه گاه است و تقریبا تمام وزن بدن ما با آن به زمین انتقال پیدا می کند ، پس از اینکه  پاها بر روی زمین قرار گرفت، وزن ما از طرق پا به زانوها و از آنجا به مفصل ها و ستون فقرات مان منقل می شود.پس در مراقبت از پاهای خود کوشا باشید و در این مسیر از کفش های طبی استفاده کنید.

با دیدن چه ویژگی هایی بدانیم کفش طبی مناسبی انتخاب می کنیم؟

1.مقاوم بودن

اگر کفش طبی شما مستحکم نباشد، شوک های وارده به پا را کنترل نمی کند و نیروی دو برابری هنگام پیاده روی از زمین و کف پا به بدن شما منتقل می شود.اگر در همین حال بدوید، نیرویی بالغ بر 10 برابر وزن شما به بدن تان انتقال می یابد.پس پیشنهاد می شود کفی طبی مناسبی را نیز انتخاب کنید تا به پخش شدن این نیرو کمک کند.

2.سایز کفش طبی

اگر شما کفش طبی ای را انتخاب کنید که تنگ باشد، خونرسانی به پاهای شما دچار مشکل می شود و ممکن است پا زخم بشود.بر عکس اگر کفش طبی شما به پای تان گشاد باشد و درون آن بلغزد باعث می شود اصطکاک ایجاد بشود و انتقال نیرو هم دچار اختلالاتی می شود.پس دقت کنید که همیشه کفش سایز پای خودتان انتخاب کنید و با راهکارهایی که فروشندگان کفش تعبیه می کنند مثل بهبود سایز با قالب زدن و یا کفی گذاشتن را فراموش کنید.

3.توجه به نوع کفی

معمولا کفی طبی های با کیفیت، ضخیم و سبک هستند و خاصیت الاستیکی دارند تا ضربه ها را مخصوصا در پاشنه ی پاها جذب کنند و همچنین متناسب با قوس و کف پای شما باشد.

4.پاشنه های چوبی

اگر کفش هایی با پاشنه های چوبی و از جنس ام دی اف دیدید به هیچ وجه آنها را خریداری نکنید، حتی اگر اسم کفش طبی را یدک می کشند. جنس چوب باعث می شود پاشنه ی شما آسیب ببیند و در ناحیه پاشنه احساس درد کنید. و این درحالی است که پاشنه های دارای حالت الاستیکی برعکس است.

5.توجه به کف کفش

داخل کفش شما نیاز است قوس های هماهنگی با پای شما داشت باشد.و هنگامی کفش را می پوشید وزنتانرا به طور مناسب بر روی تمام سطح کفش پخش کند و احساس راحتی در پیاده روی  به شا دست  دهد.

6.توجه به قسمت جلویی کفش

در قسمت جلویی کفش تان دقت کنید که فضای مناسبی وجود داشته باشد؛ نه تنگ باشد که انگشتان شما در تنگنا قرار گیرند و نه گشاد دپکه در برابر ضربه های احمالی نتواند از شما محافظت کند. این فاصله معمولا در حد 3 سانت خوب است .

7.جنس چرم و انعطاف کفش طبی

کفی شما باید انعطاف پذیر و همچنین از جنس چرم باشد و بتواند انعطاف پذیری داشته باشد.در حال حاضر مواد اولیه ترکیبی در بازار موجود می باشد و قیمت کمتری نیز دارد

یکی از مهمترین بخش های کفش طبی، پنجه ی آن است؛ همانطور که گفته شد کوچک بودن ارتفاع یا پنجه ی کفش ممکن است باعث انواع و اقسام آسیب ها بشود، مثلا ایجاد انگشت های چکشی مانند، میخچه و یا حتی هالکوس والکوس. انگشتان پای شما باید در پنجه ی کفش تان فضای مناسبی برای بازشدن و یا کمی بالا و پایین رفتن انگشتان داشته باشد.پیشنهاد می شود برای استفاده ی روزمره ی خود بیشتر از کفش های پنجه گرد استفاده کنید و نه کفش های پنجه باریک.

کفی های قابل تعویض

کفش های طبی ای که دارای کفی هایی هستند که قابل تعویض است

کفش های طبی با کفی های دارای قابلیت تعویض باعث  می شود اگر احیانا پای شما ورم کرد بتوانید کفی خود را تعویض کنید و یا اگر مشکلات دیگری به وجود آمد، کفی های ساده را با کفش خود استفاده کنید.و همچنین می توانید وقتی پای شما عرق کرد، کفی را درآورده و بشویید و خشک کنید تا از ابتلا به بیماری های پا جلوگیری کنید.

قوی بودن هیل کانتر

قسمتی که ر پشت پاشنه ی شما قرار می گیرد هیل کانتر است.هیل کانتر باید قوی و محکم باشد . شا می توانید در زمان خرید کفشريال هیل کانتر آن را فشار بدهید اگر فرونرفت یعنی پشتی مناسبی دارد.

پاشنه ی کفش مناسب طبی چگونه است؟ 

یکی از بخش های خیلی مهم در کفش طبی، پپاشنه است. اگر کفش شما پاشنه نداشته باشد و یا پاشنه ی نامناسب داشته باشد، هردو برای پای شما مضر است. سایز یک پاشنه ی مناسب، معمولا بین یک و نیم تا چهار سانتی متر است.

قوس کف کفش

بهترین حالت این است که دو انتهای سمت راست و چپ کفش شما بالاتر از وسط کفش تان باشد. این کفش برای راه رفتن راحت است و برای شما مشکل خاصی را هنگام قدم زدن به وجود نمی آورد.

سطوح داخلی کفش

سطوح داخلی کفش شما باید یکنواخت باشد و فقط قوس های نرمی در آن وجود داشته باشد، پوست شما در این زمان دچار فشار کمتری می شود.

تهویه کفش

جنس رویه ی کفش باید مدلی باشد که داخل کفش شما تهویه شود و عرق نکند.

زبانی کفش طبی مناسب

یقه ی کفش شما که در اطراف مچ پای شماست  و  زبانی کفش تان همان برگه ای که رویه ی پای شما را می پوشاند؛ باید از پدها و بالشتک های نرم ساخته شده باشد تا به پوست شما هنگام راه رفتن آسیبی نرساند.

کفش های طبی کودک و نوجوان

رویه های کفش طبی این دسته از افراد نیاز است خیلی نرم و خیلی سفت و خشک نباشد.نیاز است که کفش های آنان بند و چسب داشته باشد  که با زیاد پوشیده شدن تغییر شکل ندهد و داخل آن گرم نشود و بتوان کناره های کفش را با بند و چپسب کنترل کرد.برای اینکه انگشتان فشرده نباشد نیاز است که این کفش ها دارای پنجه های پهن باشد و  هیچگاه در سنین رد از کفش های تنگ استفاده نشود.همچنین برای اینکه پای کودکان و نوجوانان  دچار انحراف پاشنه به داخل نشود نیاز است کفش آنها دو لایه و ضخیم باشد. و کف کفش های آنها انعطاف پذیری داشته باشد چرا که کفی های خشک باعث انتقال نیرو و ضربه به مفاصل و ستون فقرات کودک و نوجوان می شود و آسیب های جبران ناپذیر بعدی در پی دارد.

بازگشت به لیست