سبک زندگی

راهنمای خرید کفش مناسب سالمندان

حتما شما هم این جمله را بارها شنیده اید که پاس شما قلب دوم شماست.از آنجایی که ما همه روزه با پاهای خود راه های طولانی را می پیماییم نیاز است شرایطی را فراهم بیاوریم تا بتوانیم از آنها به طوری که نیاز داریم استفاده کنیم؛ لذا باید کفشی انتخاب کنیم که مناسب ما باشد.مخصوصا در دوران سالمندی مهم است که کفش هایی بپوشیم که در حین پوشیدن دچار آسیب و یا افتادن نشویم.

امروزه سالمندان کشورمان را افرادی تشکیل می دهند که اکثریت قریب به اتفا آنها تمایل دارند که شیک پوش باشند و به استایل خود اهمیت می دهند.پس نیاز است هنگام خریدن کفش برای خودشان دقت داشته باشند که آن کفش با سبک زندگی ای که  برای خود انتخابی کرده اند مطابقت داشته باشد.

ما در این بخش از مجله ی شهرام طب قرار است به شما بگوییم که معمولا سالمندان در خرید کفش با چه مشکلاتی روبرو می شوند و نیاز است که آنها به چه ویژگی هایی دقت داشته باشند تا بتوانند کفشی مناسب و راحت برای خودشان خریداری کنند؟

خطر زمین افتادن سالمندان چقدر است؟

با افزایش سن، احتمال افتادن ناگهانی سالمندان نیز بالا می ورد.موسسه ای به نام موسسه بین المللی سالمندان در طی تحقیقی اعلام کرد که از هر سه نفر سالمندی که سن آنها بیشتر از شصت و پنج سال است به طور میانگین در هر سال، یک نفر دچار افتادن می شود.

توجه داشته باشید که افتادن در این سن ممکن است باعث آسیب هایی مداوم برای سالمندان بشود و چه بسا مشکلات آنها را دوچندان کند.

معمولا افراد مسن احتمال دارد که دچار تراکم استخوان کمتر و استحکام عضلانی کمتر باشند، این باعث می شود خطر افتادن جدی تر در نظر گرفته بشود.

افتادن سالمندان اغلب باعث می شود که دچار آسیب در نواحی زیر بشوند: باسن – لگن – نخاع – ساعد – سرشانه ها

سالمندان ممکن است با افتادن بر روی زمین، دچار مشکلات روحی نیز بشوند و چه بسا کار آنها به بستری در بیمارستان برسد نو دچار عدم استقلال بشوند.لذا آنها در برخی موارد از ترس اینکه نیفتند، از خیلی از فعالیت هایی که می تواند برایشان مفید باشد دوری می کنند.

عدم تحرک نیز از جمله اتفاق هایی است که باعث می شوند سالمندان دچار ضعیف شدن استخوان هایشان و عضلات بشوند و همین امر منجر به عدم تعادل مناسب ایشان بشود و این خود باعث افتادن شود.

مددکاران حوزه سالمند پیشنهاد می کنند که به جای انجام دادن کارهای سالمند و تشویق آنها به کم کردن فعالیت هایشان به جهت اینکه نیفتند؛ آنها را تشویق کنید تا جایی که می توانند فعالیت های مفید داشته باشند؛ اگر سالمندان به ورزش ها و نرمش ها های مناسب استخوان بندی و تراکم بدن خاص خودشان بپردازند، همین امر باعث کمتر زمین خوردن آنها می شود.در این مقاله از شهرام طب به برخی از این نرمش ها می پردازیم.توجه داشته باشید که نرمش ها جای نکات محافظتی را نخواهد گرفت و سالمندان نیاز است از کفش و صندل های ایمن و با کیفیت استفاده کنند.

خطر افتادن و ارتباط آن با پوشیدن کفش

انتخاب کردن کفش مخصوصا در دوران سالمندی چیزی بیش از این است که فقط به استایل و ظاهر شخصی اهمیت بدهیم.با بالاتر رفتن سن در سالمندان پاشنه های پا، اسفنجی بودن خاص خود را از دست می دهند و یا حتی قوس پا صاف تر می شود و ممکن است که پاها پهن تر شود و احتمال اینکه کفش های قبلی دیگر مناسب پای آنها نباشد یاد است.

به هنگام راه رفتن، کفشی که زیادی گشاد باشد ویا زیادی تنگ باشد باعث می شود که به هنگام راه رفتن دچار مشکل بشوید و نتوانید آزادانه راه بروید و اگر سالمندان همچین کفشی بپوشند باعث می شوند احتمال افتادن آنها بیشتر بشود.

معضلاتی که بیشتر در پای سالمندان مشاهده شده است:

پینه در پای سالمندان: این معضل به مرور و وقتی که پوست پای سالمند در معرض فشار مداوم و یا اصطکاک قرار می گیرد.

کم شدن قوس در پای سالمند: ممکن است این مشکل زمانی ایجاد بشود که تاندونی که در پشت قوس پای سالمند وجود دارد ضعیف بشود و در نتیجه این مشکل احتمال دارد سالمند دچار کمردرد و زانو درد بشود.

بونیون: خم شدن مفصل انگشتان پا به پایین.

التهاب کف پای سالمند: این مشکل باعث می شود که سالمند دچار درد پاشنه بشود مخصوصا ابتدای روز.

 

سالمندان می توانند با استفاده از کفش و صندل مناسب خودشان ناراحتی های ناشی از این معضلات پا را برای خود کاهش دهند.اگر از کفش مناسب استفاده کنند می توانند تعادل خود را بهتر حفظ کنند، از خطر افتادنشان و یا ایجاد مشکلات زانو و کمردرد جلوگیری کنند.

چه نوع کفشی برای سالمندان مناسب است؟ کفشی برای سالمندان مناسب است که پد پاشنه ی آن مناسب باشد و دارای کفی قابل تعویض باشد.مناسب قوس پشت پا باشد و قابلیت محافظت از پای سالمند را بر روی سطوح ناهموار داشته باشد.کفشی که دمای مناسبی برای پای در کفش ایجاد کند و باعث بشود که شما بتوانید تعادل خودتان را در سطوحی که ناهمواری دارد نیز حفظ کنید.کفشی که مناسب فصلی که در آن هستید باشد و زیادی و بیش از حد از سایز پای شما باریکتر نباشد و دارای زیره ای ضد لغزش است.

در این بخش از مجله ی شهرام طب به چهار نوع از کفش هایی که برای سالمندان می تواند مفید باشد را به شما معرفی می کنیم:

کفش های پیاده روی

پیاده روی ازب جمله ساده ترین فعالیت هایی است که تقریبا اکثر افرادبا هرگونه سطح آمادگی بدنی می توانند به انجام آن بپردازند و یکی از مهمترین فاکتور ها در پیاده روی این است که شما یک کفش منالسب پیاده روی داشته باشید تا پس از بازگشت به منزلتان دچار پادرد نشده باشید.دقت داشته باشید که کفش انتخابی شما باید بندی داشته باشد که بتوانید آن را هرطور که می خواهید تنظیم کنید تا بتوانید از پاهای خود مراقبت کنید.

کفش زمستانی سالمندی

با توجه به آب و هوایی که سالمند در آن زندگی می کند نیاز است که کفشی مناسب را انتخاب کند.برای مثال در زمستان که دما پایین تر است و سطوح خیابان ها لغزنده اند  نیاز است که کفشی انتخاب کنند که داری زیره مناسب باشد و امنیت سالمندان برای راه رفتن بر روی این سطوح حفظ شود.

افراد مسن به دلیل تحمل پایین تر نیاز است که کفشی انتخاب کنند تا بتواند گرمای خوبی در کفش آنها حفظ کند و رطوبت زیاد از حد در کفش ایجاد نکند چرا که پاهایی که سرد و یا خیس باشد تعادل سالمندان را به هم می زند.

کفش های تابستانی سالمندی

سالمندان نیازی ندارند که حتما در ساحل از کفش های پوشیده استفاده کنند اما بهتر است نکات ایمنی را در ساحل رعایت کنند تا دچار آسیب نشوند.برای مثال می تواند از صندل هایی با سگگ فلزی و بند چرمی که قابل تنظیم است استفاده کنند و از هوای تابستانی لذت ببرند

کفش های ضد لغزش سالمندی

خانه. خانه یکی از مکان هایی است که سالمندان بیشترین حرکت و فعالیت را در آن دارند.پس لازم است که در خانه هم نکات ایمنی خاصی مناسب آنها رعایت بشود.مثلا  صندل طبی مناسب و یا اینکه خودداری کردن از پوشیدن جوراب در سطوح لغزنده ای مثل راهرو ها و پله ها و حمام و آشپزخانه.

آشپزخانه های منزل و حمام ها از جمله سطوحی هستند که معمولا مرطوب هستند و خطر لیز خوردن در آن بسیار بالاست.پس لازم است سالمندان در اینگونه محل ها کفش یا صندل های طبی و زیره طرح دار بپوشند.

بازگشت به لیست