سبک زندگی

کفش نامناسب موجب چه مشکلات و خطراتی میشود؟

پوشیدن کفش های نامناسب ممکن است برای شما عوارض زیادی ایجاد کند. طی کردن یک روز با کفش های جذاب اما نامناسب احتمال این را ایجاد می کندکه دچار مشکلات جدی و پایدار شوید. درحالیکه ممکن است فکر کنید که کفش های مناسبی به پا دارید هم در خطر باشید.

یکی از روزهایی که به خاطر کفش نامناسب دچار پادرد شدید را به یادبیاورید، حالا اهمیت کفش مناسب و راحت برای شما دوچندان می شود.

در اینجا برخی مشکلات پزشکی رایج در اثر کیفیت کفش را بررسی می کنیم.

در نتیجه تحقیقاتی که انجام شده متوجه شدیم فقط حدود 25 درصد مردم از کفش های مناسب استفاده می کنند.

افراد مسن ای که دیابت دارند(مخصوصا اگر دارای زخم پای دیابتی باشند) باید در خرید کفش مناسب دقت کافی داشته باشند که علاوه بر راحتی پا در تشدید زخم ها نقشی نداشته باشند

حتی افراد کم سن ای که دچار مشکلات شدید پا نیستند هم احتمال دارد در اثر پوشیدن کفش نامناسب دچار آسیب شوند

تعدادی از کفش های پرفروش شهرام طب

کفش طبی زنانه 2068 مشکی

در صورت تمایل به خرید این محصول با ما تماس بگیرید
کفش طبی زنانه 2068 به دلیل پد موجود در پاشنه کفش مناسب برای افرادی است که خار پاشنه دارند.

کفش طبی مردانه کلارک مشکی

در صورت تمایل به خرید این محصول با ما تماس بگیرید
شهرام طب با استفاده از کفی طبی که در کفش ها و صندل های خود تعبیه کرده باعث شده در پیاده روی های طولانی دچار کمردرد ، گرفتگی و خستگی نشوید. این مدل همچنین به دلیل دوختی قوی و زیره ای محکم باعث شده مدت زیادی در پا شما عزیزان زیبا بماند و در پیاده روی های طولانی حالت ظاهری خود را از دست ندهد.

کفش طبی زنانه 2067 قهوه ای

در صورت تمایل به خرید این محصول با ما تماس بگیرید
کفش طبی زنانه ۲۰67 به دلیل پد موجود در پاشنه کفش مناسب برای افرادی است که خار پاشنه دارند.

عوارض بغرنج پوشیدن کفش های نامناسب:

مطالعات زیادی در خصوص این موضوع انجام شده که چرا پوشیدن کفش های نامناسب ممکن است برسلامتی انسان ها تاثیر بگذارد و اصلا چرا پوشیدن کفش های مناسب اهمیت دارد؟

نورو پاتی:

در یکی از مطالعاتی که انجام شد نتیجه گیری شد که سالمندانی که دچار میخچه و پینه می شوند از کفش های نامناسب استفاده کرده اند و فقط 14 درصد آنها کفش مناسب داشته اند. 

یک اتفاق دردناک وغیر قابل بازگشت، حس سوزن سوزن شدن و از دست رفتن حس لامسه در بخشی از پا است.متاسفانه مشکلات عصبی پا و یا مشکلات پای دیابتی در سالمندان با پوشیدن کفش نامناسب بدتر می شوند.مشکلات عصبی پای دیابتی ممکن است منجر به قطع عضو شود؛ به همین دلیل است که افراد دیابتی به شدت به سوزن سوزن شدن و یا مشکلات بی حسی در پاهایشان بسیار حساس هستند.

اگر مبتلا به دیابت هستید، بهتر است روزانه به وضعیت پای خود توجه کنید تا از مشکلات احتمالی بعدی پیشگیری کنید.

پا درد و ناهنجاری های پا:

طی تحقیقاتی که انجام شد، مشخص شده است که تنها مشلات پای دیابتی نیستند که در اثر پوشیدن کفش نامناسب دچار مشکلاتی می شوند، بلکه بالای 60 درصد افراد این پژوهش به پوشیدن کفش هایی نامتناسب با طول و عرض پاهایشان عادت داشتند.

در این مطالعات کفش های بی کیفیت و نامتناسب با پادرد و مشکلاتی در پا از قبیل دفرمه شدن پنجه های پا و پینه ارتباط داشت.

و همچنین افراد دیابتی تمایل به پوشیدن کفش های باریک داشتند.

کیفیت زندگی:

در این پژوهش همچنین زنان شرکت کننده اذعان داشتند که مشکلات در پاهایشان بر کیفیت زندگی شان تاثیر منفی داشته است.

از دیگر عوارض پوشیدن کفش های نامتناسب:

پادرد، اختلالات پا ، مشکلات عصبی پا و بدشکلی های پا، نه فقط بر ظاهر زندگی شما بلکه بر کیفیت زندگی تان هم تاثیرات اساسی دارد.پوشیدن کفش های مناسب برای رسیدن به یک زندگی با کیفیت و سالم، مخصوصا در افراد میانسال بسیار اهمیت دارد.

پادرد و مشکلات پا در اثر استفاده طولانی مدت از کفش های نا مناسب می تواند منجر به پیچ خوردگی پا، کاهش فعالیت ها و پایین آمدن کیفیت زندگی شود.

درد پا و مشکلات پا مربوط به کفش های بد می تواند منجر به افتادن، کاهش تحرک و کیفیت پایین زندگی شود.

پیامد های جدی پوشیدن کفش نامناسب

با پوشیدن کفش های نامناسب ممکن است پاهای شما دچار چه عارضه هایی بشود؟

در انجام پیاده روی، دویدن، یا کار کردن مداوم، این کفش های شما هستند که شما را به زمین متصل می کنند.یکی از دلایل مهم مشکلات پا، استفاده از کفش های بی کیفیت و نامناسب است. به همین دلیل است که برخی از کفش هایشان در واکینگ کلوزت روم های خود نگهداری می کنند.

خطرات پوشیدن کفش های نامناسب

1.خطرات جدی خارپاشنه

پوشیدن کفش های تخت بدون هیچگونه قوس پشتیبان، احتمل دارد پای شما را دچار خارپاشنه کند و به بخش های دیگر پا فشار بیاورد.برای پیشگیری از ایجاد خارپاشنه بر کف پای خود، پیشنهاد می شود مدت استفاده از دمپایی و کفش های تخت را کمتر کنید و از کفش های مناسب با شیب مناسب استفاده کنید.

  1. صدمه دیدن، شکستن و یا فرورفتن ناخن زیر گوشت

اگر کفشی که می پوشید سایز شما نباشد و تنگ باشد، احتمال دارد ناخن شما آسیب ببیند و یا به شکل کفش تان رشد کند،اگر ناخن های شما به زیر پوست برود ممکن است باعث آلودگی پای شما شود و در برخی موارد احتمال دارد منجر به جراحی شود.

3.تاول زدن

همه ی ما در زندگی خود اقلا 1 بار دچار تاول پا  شده و درد و سوزش آن را چشیده ایم.کفش شما نیاز است احساسات خوبی را برایتان به وجود بیاورد و همچنین متناسب با شرایطی باشد که در آن قرار گرفته اید که از تاول زدن جلوگیری شود.

4.کوفتگی بدن، مخصوصا پاها و کمر

از آنجایی که بیشتر استخوان های ما در پاهای ماست، اگر این استخوان ها از تعادل خاص خودشان خارج شوند دچار مشکلات ثانویه ای می شوید.

  1. ایجاد التهاب

طرفدار های کفش های پاشنه بلند به خوبی می دانند که این کفش ها باعث درد زیر پنجه ی پاها می شوند.این کفش ها ممکن است باعث شوند که فشار مضاعفی بر مفصل متاتارس که در محل چشبیدن انگشتان به پنجه ی پا است وارد شود.اگر فشار در این ناحیه ادامه پیدا کند باعث می شود این ناحیه دچار تحریک عصبی شود.

6.بدفرمی انگشتان پا

پوشیدن کفش های خیلی تخت و یا پاشنه های خیلی کوتاه و نازک، در طی زمان، ممکن است باعث ناهنجاری انگشتان پا شود.چکشی شدن انگشتان پا یا انگشتان خم(انگشت دوم یا سوم) از این دست مشکلات هستند.این مشکلات در زمانی که شما راه می روید و یا در مهمانی هایی هستید که صندل می پوشید ممکن است باعث آزار و اذیت شما بشود.

شیوه ی اندازه گیری سایز کفش:

همیشه اندازه ی خاصی برای پا وجود ندارد و در اتفاقات مختلف زندگی تان ممکن است سایز پای شما تغییر کند.همانطور که ذکر شد؛ مصرف دارویی جدید،یک بیماری جدید، بارداری و یا یک وضعیت پزشکی جدید ممکن است باعث تغییر سایز مناسب کفش شما شود. پس نیاز است در وضعیت های مختلف زندگی تان به سایز دقیق کفش تان توجه داشته باشید.

 

به چه دلیل کفش مناسب استفاده کنیم؟

در حالی که شما کفش مناسب خودتان را انتخاب می کنید باعث می شوید عواقب بعدی مشکلات پاهایتان را کنترل کنید و یا مشکلات فعلی را بهبود دهید و  از سرعت گرفتن  رشد مشکلات فعلی پاهایتان جلوگیری کنید. پس از پوشیدن مداوم کفش های نوک تیز اجتناب کنید.

تغییرات در اندازه کفش شما

اکثریت ما فکر می کنیم که سایز پاهایمان غیر قابل تغییر است؛ این درست است که از 18 سالگی به بعد پاها رشد نخواهند داشت اما این تغییر سایز را در زنان باردار به وضوح مشاهده می کنید.چرا که پاهای زنان در این دوران تحت تاثیر هورمون هایی است که باعث افزایش سایز پاهایشان می شود. تاندون ها کمی دچار تغییر می شود و پاها طبیعتا بزرگتر می شود.برخی از داروهایی هم که باعث ذخیره ی آب در بدن می شود ممکن است سایز پای شماراتغییر دهد و ورم داشته باشد.

البته در جوان ها هم گاهی پاها ورم می کنند، همچنین در زمان هایی که افراد راه می روند، می دوند و یا در فعالیت های ورزشی و بازی شرکت می کنند.

به همین دلیل است که ممکن است کفش و صندل شما در ابتدای روز، سایز باشد و در انتهای فعالیت ورزشی کمی برای شما تنگ بشود.

بازگشت به لیست